Tästä syystä nainen teeskentelee saavansa orgasmin

Lifestyle · Neea Jokinen

Monelle naiselle orgasmin saaminen seksin aikana on helppoa, mutta joillekin se on harvinaista herkkua. Naiset saattavat usein teeskennellä orgasmin esimerkiksi luodakseen rakastelukumppanilleen tyydytyksen tunteen tai saadakseen yksitoikkoisen seksisession päätökseen.

Nyt Temple-yliopiston tutkimus on selvittänyt, miksi naiset teeskentelevät orgasmin seksin aikana. Tutkimukseen osallistui yli 300 naispuolista opiskelijaa, joista jokainen paljasti näytelleensä orgasmin petipuuhissa. Yksi syy teeskentelyyn on muun muassa se, että naiset haluavat luoda seksiin jännitettä ja innokkuutta voihkimalla valeorgasmin.

Naisten mukaan orgasmin saamista vaikeuttavat lukuisat asiat. Esimerkiksi väsymys ja stressi saattavat häiritä sekstailua, jolloin täydellinen rentoutuminen ja kliimaksin saavuttaminen vaikeutuvat. Myös esileikin unohtaminen voi vaikuttaa negatiivisesti intohimoisen räjähdyskohdan saavuttamiseen.

– Tyypillisesti pidämme suuseksiä esileikkinä, mutta on myös paljon muuta, mikä luo tunnelmaa ennen aktia, johtava tutkija Erin B. Cooper kertoi Men’s Health -lehden mukaan.

Orgasmin saaminen on hankalaa, jos nainen ei antaudu täysillä rakasteluun ja uppoudu intensiiviseen tunteeseen. Huippukohta voi jäädä haaveeksi, jos seksi ei luo kutkuttavaa kihelmöintiä klitorikseen. Tutkimustulosten mukaan naiset saattavat teeskennellä orgasmin, jos he ovat epävarmoja seksitaidoistaan tai pelkäävät intiimiyttä.