Tutkimus: Naiset jättäisivät poikaystävänsä lemmikkieläimen takia

Lifestyle · Neea Jokinen

Lemmikkieläimet ovat joillekin todella tärkeitä perheenjäseniä, jotka saavat jatkuvasti rakastavaa huolenpitoa omistajiltaan. Nyt uusi tutkimus on osoittanut, että rakkaat lemmikkieläimet saattavat katkaista parisuhteen.

Britannialaisen Noah-eläinjärjestön tekemään tutkimukseen osallistui 1.094 lemmikinomistajaa. 40 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi riskeeraavansa oman elämänsä pelastaakseen lemmikkinsä hädästä. Puolet osallistuneista eivät säästelisi rahojaan eläinlääkärikuluissa, jos esimerkiksi heidän koiransa sairastuisi.

Puolet tutkimukseen osallistuneista myönsi unohtavansa lemmikkieläimensä säännöllisen rokottamisen. Jopa neljännes kyselyyn vastanneista naisista kertoi eroavansa poikaystävästään, jos heidän lemmikkinsä ei tulisi toimeen kumppanin kanssa. Kolmannes vastaajista nukkuisi pehmeän sängyn sijaan lemmikkinsä kanssa lattialla, jos eläin olisi sairaana.

Yksi viidestä tutkimukseen osallistuneista puolestaan paljasti juttelevansa lemmikkinsä kanssa päivittäin muun muassa säästä. Puolet vastaajista tervehtivät aina koiraansa kotiin tullessaan. Eläinjärjestön teettämä tutkimus on yksi osa I Heart My Pet -kampanjaa, jonka tarkoituksena on rohkaista lemmikinomistajia huolehtimaan eläintensä hyvinvoinnista, The Daily Mail -sivusto uutisoi.