Radiotähtien pilapuhelu johti itsemurhaan: ”Ei pitänyt mennä näin pitkälle”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialaisen 2Day FM -radiokanavan juontajat Mel Greig ja Michael Christian tuskin osasivat vielä viime viikolla arvata, kuinka synkät seuraukset heidän harmittoman oloisesta tempauksestaan olisi. Pilapuhelulla oli nimittäin odottamattomia seurauksia.

Kaksikko soitti tiistai-aamuna Lontoon kuninkaalliseen sairaalaan esittäytyen Iso-Britannian kuningattarena ja prinssi Charlesina. Hämäys meni läpi, sillä he onnistuivat tivaamaan sairaalan henkilökunnalta yksityiskohtia Kate Middletonin raskaudesta ja terveydentilasta. Tapauksesta nousi kohu Iso-Britanniassa, kun kävi ilmi, että selkeä pila meni läpi oikeana puhelinsoittona kuninkaallisilta.

Tapahtumat saivat tämän jälkeen vielä äärimmäisen synkän käänteen, kun puhelun vastaanottanut 46-vuotias hoitaja Jacintha Saldanha löydettiin perjantai-aamuna kuolleena asunnostaan. Kuolemantapauksen uskotaan olevan itsemurha, ja Daily Mail -lehden mukaan teon motivaationa uskotaan olevan Jacinthan kokema häpeän tunne siitä, kuinka hän joutui tahtomattaan osalliseksi kuninkaallisia koskevaan pilaan.

Tapaus on herättänyt suurta kohua etenkin Britanniassa, ja autralialaisen 2Day Fm -radiokanavien juontajat ovat saaneet jopa tappouhkauksia. Mel Greig ja Michael Christian piilottelivat jonkin aikaa julkisuudelta, mutta ovat nyt viimein kommentoineet tapausta. Kaksikko pyysi tekoaan anteeksi australialaisissa A Current Affair ja Today Tonight -televisio-ohjelmissa. Michael ja kyyneliin purskahtanut Mel kertoivat olevansa pilan oletettavasti aiheuttaman kuolemantapauksen vuoksi surun murtamia.

– Tämä tuntuu epätodelliselta, sillä emme olisi voineet mitenkään ajatella pilasoiton johtavan itsemurhaan. Sen ei pitänyt koskaan mennä näin pitkälle. Sen piti vain olla typerä pieni pila, jollaisia monet ihmiset ovat tehneet ennenkin. Näin ei pitänyt tapahtua, Mel Greig avautui Today Tonight -ohjelman haastattelussa Australian Channel Seven -kanavalla.