Vaimo odotti miestään vankilasta vuosia – ero tuli vapauden koittaessa

Ohhoh! · Neea Jokinen

Monilla vankilaan tuomituilla rikollisilla on korkeiden muurien takana rakastava perhe ja lapsia. Esimerkiksi joidenkin avioparien liiton tiedetään kestäneen, vaikka mies olisi virunut vankilassa vuosien ajan.

Nyt erään kiinalaisen naisen uutisoidaan jättäneen vankilasta vapautuneen miehensä. Ahua Lin -niminen mies joutui vuonna 2007 Fujianin provinsissa sijaitsevaan vankilaan rikoksesta tuomittuna. Hänen Aying Wu -niminen vaimonsa ei kuitenkaan jättänyt miestään, vaan yritti pitää avioliiton kasassa muun muassa vierailemalla säännöllisesti vankilassa.

Pariskunnan rakkaussuhde jatkui hyvin, vaikka aviomies virui vankilassa vartijoiden tarkkailtavana. Vaimo odotti viiden vuoden ajan miehensä vapautumista vankilasta. Tunteet kuitenkin tyrehtyivät, kun vapaus lopulta koitti ja aviopari sai jälleen toisensa ulkomaailmassa. Qunzhoussa asuvan vaimon mukaan Ahua Lin muuttui, kun hän vapautui vankilasta. Nainen erosikin aviomiehestään vain muutama viikko sen jälkeen, kun mies astui muurien ulkopuolelle vapaana miehenä.

– Avioliitto tuntui romanttiselta, kun mieheni oli poissa. Vapaana hän ei ollutkaan enää niin romanttinen. Odotin todella yhteistä tulevaisuuttamme, Aying Wu kertoi Female First -sivuston mukaan.