Juha Vuorinen Juoppohullun päiväkirja -elokuvasta: ”Tuolle on mahdotonta ajatella jatko-osaa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalaisten suosikkikirjoiksi alunperin pelkistä nettiteksteistä muotoutuneet Juoppohullun päiväkirjat päätyvät ennen vuodenvaihdetta viimein myös valkokankaalle. Stara tapasi tarinoiden luojan Juha Vuorisen ja tiedusteli tältä muun muassa mahdollista jatkoa elokuvaprojektille.

Moni Juoppohullun päiväkirja -teoksen fani jää varmasti kaipaamaan elokuvan jälkeen jatko-osaa. Vuorisen kynästä onkin seurannut Juhan tarinalle jatkoa runsaana virtana. Päätyykö mitään kuitenkaan jatkossa valkokankaalle?

– Olen sen jossain yhteydessä aikaisemminkin sanonut, että Lauri teki mulle katalan tempun. Hän teki elokuvasta niin hienon. Tuolle on mahdotonta ajatella jatko-osaa. Tai sitten sen jatko-osan pitäisi olla jotain aivan muuta, kuten joku musikaaliversio. Aivan jotain mielipuolista irtopääpeikko-osastoa, Juha Vuorinen kommentoi Staralle.

– Muutenkin oli Laurilta ilkeä temppu mun elokuvatuottajan uralleni tehdä elokuvasta näin hieno. Nyt jos mä tuun seuraavaksi jollain ”Kristian muuttaa Kuubaan” -tyyppisellä riehakkaalla koko perheen komedialla esille, niin herää kysymys, että teen ensin Juoppiksen, ja sitten tollasen. Ihmiset miettii, että onko mulla rahat loppu – ei vielä, mutta pian on, virnuilee Juha Vuorinen Staralle haastattelun päätteeksi.