Aamuseksi on parasta seksiä – tässä syyt

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Ihmisten vireystilat vaihtelevat yksilöllisesti, mikä johtuu muun muassa tutuksi tulleesta vuorokausirytmistä. Osa tuntee olevansa parhaimmillaan esimerkiksi aikaisin aamulla tai myöhään illalla.

Nyt Buzzfeed-sivusto väittää, että seksin harrastamisen kannalta paras ajankohta on kuitenkin aikaisin aamulla. Tähän sivusto on löytänyt monta perustetta. Eräs niistä on esimerkiksi se, että kiihkeän aamusession jälkeen aikaa säästyy, koska kaloreja kuluttavan toiminnan jälkeen ei tarvitse lähteä enää kuntosalille.

Unen pöpperöisenä seksin laatu voi olla myös parempaa, koska silloin ei kiinnitä niin paljon huomiota oman kehon epätäydellisyyksiin. Tunkkaisesta aamuhengityksestä ei tarvitse myöskään ottaa stressiä, sillä vuoteessa vasta heränneen kumppanin suukot maistuvat taatusti samalle.

Aamuseksi kaunistaa. Because It Feels Good -kirjan kirjoittajan, tohtori Debby Herbenickin mukaan aamuseksi vapauttaa kehossa kemikaaleja, jotka parantavat sen estrogeenipitoisuutta. Tämä parantaa muun muassa ihon ja hiusten rakennetta, joten seksin jälkeisestä hehkusta puhuminen ei liene pelkkää palturia.

Talvisella flunssakaudella ihmiset voivat olla kiinnostuneita siitä tiedosta, että aikaisen petisession kerrotaan parantavan myös ihmisen immuniteettia. Seksi nimittäin nostaa kehon vasta-aineiden tuotantoa, jolloin ympärillä olevien ihmisten yskiminen ja aivastelu ei vaikuta samalla tavalla omaan terveydentilaan.

Päivän varhaisina tunteina suoritetulle yhdynnälle on yleensä myös biologiset edellytykset, sillä monella miehellä on aamuisin jöpöttävä erektio. Yöllisten ja aamuisten seisokeiden on tarkoitus pitää siittimen paisuvaiskudos toimintakunnossa. Heräämisen jälkeen paineen poistaminen voi joskus olla paikallaan, eikä alkulämmittelyäkään tarvita ainakaan miehen puolelta.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan aamuseksin aikana ihminen saa parhaimpia orgasmeja. Tämä voinee johtua aamuisesta rennosta olosta, joka voi luoda edellytykset lemmekkäälle sängypuuhastelulle. Orgasmi antaa lisäksi onnistumisen tunteen, joka voi siivittää loppupäivään voitokkaan tunnelman esimerkiksi työpaikalle asti.