Mikko Tamminen sai kultalevyn Saksasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen popkappale teki lokakuussa historiaa maailmalla, kun se nousi Japanin singlelistan ykköseksi. Kyseessä oli vaasalaisen Mikko ”Setä Tamu” Tammisen kappale Electric Boy, jonka esittää huippusuosion Japanissa saavuttanut KARA-yhtye.

Suomessa parhaillaan jättisuosiosta Kuningas Pähkinä & Setä Tamu -yhtyeessä nauttiva Tamminen on nyt saanut kultalevyn Saksan albumimyynnistä. Hän on tuottanut kaikki singlelohkaisut huippusuositun Glasperlenspiel-yhtyeen albumille, jota on nyt myyty kultalevyyn oikeuttavat 100.000 kappaletta. Tamminen on myös kirjoittanut levylle yhden kappaleen. Jo aiemmin hänen samaiselle yhtyeelle tuottamansa Echt-single myi 150.000 kappaletta ja toi Vaasan Gerbyssä sijaitsevan studion seinälle kultalevyn singlemyynnistä.

Mikko Tamminen
Mikko Tamminen

Japanissa Tammisen musiikkia sisältävä KARA-yhtyeen albumi nousi heti julkaisunsa jälkeen virallisen albumilistan ykköseksi. Tamminen sai Japanista nopeasti kultalevyn yli 100.000 kappaleen singlemyynnistä. Massiivisten musiikkimarkkinoiden listaykkösen materiaalia on työstetty Vaasan Gerbyssä sijaitsevassa studiossa.

– On se kumma, kun Gerbystä laitat raitoja Japaniin ja siitä tehdään miljoonaluokan videoita ja jengi ostaa sitä ihan hulluna. Ei se ole enää siitä kiinni kenellä on kalliimmat laitteet, vaan sisältö ratkaisee, Tamminen kommentoi Staralle.

Japanin ja Saksan huikeat listasijoitukset eivät ole ainoita Tammisen tuoreita saavutuksia, sillä suomalaistähti on viime aikoina komeillut myös monien muiden maiden listakkösenä. Lokakuussa Taiwanin, Singaporen ja Malesian listaykkösenä oli nimittäin Jolin Tsai -artistin albumi, joka isältää Tammisen kirjoittaman kappaleen Fantasy. Saksan albumilistan viidentenä oli taannoin Haudegen-yhtyeen albumi En Garde, joka sisältää niin ikään Tammisen tekemän kappaleen.