Maailman kalleimmat kaupungit listattiin

Matkailu · Stara.fi

Suomalaiset matkailijat ovat saaneet viimeisen parin vuoden aikana huomata ulkomailla miten paljon kalliimmaksi eläminen on muuttunut euron romahduksen myötä. Viime viikkoina euron kurssi on tosin hieman parantunut erityisesti Yhdysvaltojen dollaria vastaan. Nyt EIU on listannut maailman kalleimmat kaupungit.

Worldwide Cost of Living Survey -tutkimuksen mukaan kärkipaikkaa pitää edelleen hallussaan listan perinteinen ykkönen, Japanin Tokio. Toisena on niin ikään Nousevan auringon maassa sijaitseva Osaka. Kolmannella ja neljännellä sijalla ovat Australian Sydney ja Melbourne, mutta jaetulle neljännelle sijalle nousee myös Norjan Oslo. Kymmenen kalleimman kaupungin listalle mahtuvat myös Singapore, Zurich, Pariisi, Caracas ja Geneve.

1. Tokio, Japani2. Osaka, Japani3. Sydney, Australia4. Melbourne, Australia4. Oslo, Norja6. Singapore, Singapore7. Zurich, Sveitsi8. Pariisi, Ranska9. Caracas, Venezuela10. Geneve, Sveitsi