Käytös seksin jälkeen kertoo miehestä paljon – näin tulkitset sitä

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monelle voi olla seksuaalisen kanssakäymisen lisäksi tärkeää hellitellä kumppania rakastelun jälkimainingeissa. Kaikki eivät kuitenkaan käyttäydy samalla tavalla, ja osaa ihmisistä liiallinen läheisyys voi jopa ahdistaa.

Cosmopolitan-lehden mukaan nainen voi päätellä paljon miehen tunteista ja ajatuksista seksin jälkeisen käytöksensä perusteella. The 30-Day Love Detox -teoksen kirjoittajan, tohtori Wendy Walshin mukaan rakastelun jälkeen halaileva mies on sitoutumiseen kykenevä uros, josta kannattaa pitää kiinni.

Hänen mukaansa hellittely kertoo myös siitä, että kaksilahkeinen osaa osoittaa tunteitaan ja on kiinnostunut muustakin kuin pelkästä yhdestä himokkaasta yöstä. Vaikka mies ei ottaisikaan neitokaista syleilyynsä jokaisen seksisession jälkeen, ei tämä välttämättä tarkoita, että olisi syytä huoleen.

Artikkelin mukaan nimittäin suurin osa miehistä ajattelee asioista eri tavalla kuin naiset. He saattavatkin huomaamattaan tarttua pian orgasmin jälkeen puhelimeensa tarkistaakseen saapuneet viestit. Jos miehen käytös on sen sijaan muuttunut halailevasta etäiseksi, voi olla kyse suhteessa olevasta jännityksestä.

Silloin tällöin puhelias kaveri saattaa olla lämpimässä jälkihehkussa varsin hiljainen ja tunteellinenkin. Joskus tämä voi kertoa uroksen sisällä uinailevista epävarmuuksista. Vessakäynti seksin jälkeen on myös aivan normaalia, sillä lemmekäs hetki kiihdyttää aineenvaihduntaa ja saa joskus aikaan virtsaamisen tarpeen.

Kliseisessä tilanteessa mies nukahtaa seksin jälkeen jättäen naisen makoilemaan vierelleen. Väsähtäminen ei kuitenkaan ole loukkaus naista kohtaan, vaan se kertoo todellisesta rentoutumisesta. Seksi stimuloi kehon mielihyvähormonin dopamiinin tuotantoa, minkä lisäksi orgasmi lisää rentouttavan oksitosiinin määrää, jolloin uni tulee helpommin.

Mikäli mies lähtee samantien orgasminsa jälkeen paikalta, voi joskus olla kyse sitoutumisongelmaisesta henkilöstä. Jos neitokainen haluaa kuitenkin kyseisestä miehestä pidempiaikaisempaa seuraa, kannattaa käytösmalli ottaa puheeksi pikimmiten ja asia tehdä selväksi.