Peniksen koko kengännumerosta – valtava korvausvaatimus oikeuteen

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Älypuhelinten sovellusmarkkinoilta löytyy runsaasti hieman kieli poskessa tehtyjä sovelluksia, joista eräs parhaillaan kovasti kohua aiheuttava on The Chubby Checker, joka selvitti miesten sukuelimen pituuden kengännumeron perusteella.

Kyseessä oli Hewlett-Packardin julkaisema sovellus, jonka nimi oli lainattu Chubby Checker -nimiseltä muusikkolegendalta. Hän ei kuitenkaan ollut mielissään nimensä käyttämisestä peniksen pituusmittauksessa ja vaati sovelluksen poistamista. Niin kävikin jo syyskuussa, mutta tilanne ei ollut vielä ohi, Gawker uutisoi.

Nyt Chubby Checker, oikealta nimeltään Ernest Evans, on nimittäin haastanut Hewlett-Packardin oikeuteen tavaramerkkinsä loukkaamisesta ja maineen pilaamisesta. Muusikko vaatii yhtiöltä miljoonien dollarien korvauksia. Tämä siitä huolimatta, että sovellus ehti olla myynnissä vain hetken ja sen ehti ladata puhelimeensa ainoastaan 84 käyttäjää.