Porsas luulee olevansa koira – sai kodin maatilalta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Eläinlajien tiedetään joskus käyttäytyneen poikkeavalla tavalla tietyssä seurassa. Joskus tietyt eläimet omaksuvat esimerkiksi ihmiselle tai toisille lajeille tyypillistä käyttäytymistä.

Nyt australialainen maajussi kertoo omistavansa kolmeviikkoisen Miss Pig -nimisen porsaan, joka käyttäytyy kuin koira. Tricia James sai viitteitä otuksen erikoisesta käytöksestä, kuten hän löysi kolmeviikkoisen possun ovensa takaa ”haukkumasta”.

– Se oli todella outoa. Löysimme possun haukkumasta takaoveltamme kuten koira. Sikolätti on kahdensadan metrin päässä. Se syö ja nukkuu koirien kanssa ja päästää niiden ääntelyä muistuttavia ääniä. Jos kutsun sitä nimeltä, se tulee luokseni kuin koira, kertoo Tricia James News-sivustolle.

Maajussin mukaan possu ei suostu palaamaan takaisin sikojen karsinaan, vaan se elää kymmenen koiran kanssa samassa laumassa. Jamesin mukaan tämä on maatilan ensimmäinen eläin, joka käyttäytyy tällä tavalla.