Exä yritti kiristää Tamara Ecclestonea

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

F1-moguli Bernie Ecclestonen vanhin tytär Tamara Ecclestone on joutunut viime vuosina mediapyöritykseen muun muassa suhdesotkujensa takia. Perijätär jätti kihlattunsa Omar Khyamin, kun selvisi, että mies esiintyi seksivideolla.

Samoin neitokaisen entinen poikaystävä Derek Rose on aiheuttanut kaunottarelle päänsärkyä kiristysyrityksellä. 33-vuotias mies vaati Tamaralta 200.000 puntaa, eli 244.000 euroa, ja uhkasi kertoa lehdistölle oman tarinansa naisen elämästä.

Exä lähetti vuonna 2011 opiskelija Jakir Uddin välityksellä Ecclestonelle verkossa uhkauskirjeen, jossa ehdotti hintavaa vaitiolosopimusta. Sähköpostissa väitettiin suurten lehtien tehneen tarinasta hurjia tarjouksia, vaikka yksikään iso media ei ollut tarjonnut paljastuksista mitään.

Derekin ja Tamaran suhde päättyi äkillisesti vuonna 2002, jolloin hän jo myi parin tarinan lehdistölle. Uusi yritys oli tuomarin mukaan osoitus ”kyynisestä ja ahneesta yrityksestä” tienata iso summa rahaa entisen suhteen kustannuksella. Mies saikin kiristyksestä neljän vuoden vankeustuomion, uutisoi Daily Mail -sivusto.

Rikostoveri Jakir Uddi on kiistänyt osallistuneensa kiristämiseen. Hän on sanonut toimineensa Rosen käskyjen mukaan. Miehen tapausta käsitellään oikeudessa vielä uudestaan.

28-vuotias Tamara Ecclestone on avautunut eron jälkeen suhteestaan Omar Khyamiin. Neidon mukaan parin seksielämä oli väljähtynyt jo kauan ennen pettämiskohua. Sittemmin kaunotar on löytänyt uutta miesseuraa entisestä pörssivälittäjä Jay Rutlandista. Miehellä on mainetta kokaiinidiilerinä, kun hän sai asiasta kiinni vuonna 2002 essexiläisessä pubissa.