5-vuotiaan tyttären kotitehtävä järkytti: ”Ympyröi lihavat ihmiset”

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Nyky-yhteiskunnassa lihaviin ihmisiin kohdistuu suuri määrä ennakkoluuloja. Eräs perheenäiti kertoi esimerkiksi taannoin, ettei saa töitä ylipainonsa takia. Nyt ”läskirasismiin” on törmätty yhdysvaltalaisessa lastentarhassa.

Viisivuotiaan Saylor Smithin äiti järkyttyi, kun hänen tyttärensä tuli kotiin tehtävän kanssa, jossa oli tehtävänä ympyröidä lihavia ihmisiä. Lapsen tarkoitus oli annetussa läksypaperissa tunnistaa ero lihavan ja laihan henkilön välillä, ja merkitä asia paperiin.

– Suuni loksahti auki. Olin järkyttynyt. En voinut uskoa, että he haluaisivat lapsen erottelevan tehtävässä suuren henkilön pienestä. En halunnut hänen katsovan sitä, kertoi äiti Whitney Smith Fox-uutisille.

Smith on ilmaissut huolensa washingtonilaisen lastentarhan henkilökunnalle. University Place Primary -koulun henkilökunta on yhtynyt äidin mielipiteeseen ja päättänyt poistaa kotitehtävän työkirjoistaan.