Tältä Barbie-nukke näyttäisi ilman meikkiä

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

60 vuotta markkinoilla olleet Barbie-nuket ovat maailman tunnetuimpia ja myydyimpiä nukkeleluja. Mattel-lelujätin valmistamat nuket ovat olleet viime aikoina otsikoissa esimerkiksi niin kutsutun ihmisbarbien ja Barbie-ravintolan merkeissä.

Barbie-nukke on inspiroinut ihmisiä luomaan myös monenlaisia parodioita ja vastavetoja niiden epärealistisille kauneusihanteille. Nyt meksikolainen taiteilija Eddi Aguirre Cendejaz on päättänyt kokeilla, miltä Barbie-nukke saattaisi näyttää ilman meikkejä.

Kuva: Eddi Aguirre Cendejaz
Kuva: Eddi Aguirre Cendejaz

Taiteilijan luomassa kuvassa maailman suosituin nuken kasvot on riisuttu poski- ja huulipunasta, maskarasta ja tekoripsistä. Ilman näitä Barbie onkin varsin erilainen kuin se on totuttu näkemään. Mattel-yhtiö tuskin tulee lanseeraamaan ”au naturale” -Barbieta, ainakaan Eddi Aguirre Cendejazin luomuksen pohjalta.