Ilosaarirockiin ympäristöystävällisiä festivaalilippuja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useana peräkkäisenä vuonna loppuunmyyty Ilosaarirock on ottanut erityisen Ympäristölipun käyttöön. Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa yhteistyössä kehitetty kahden festivaalipäivän Ympäristölippu on kolme euroa normaalilippua kalliimpi.

Ympäristölipun ostamisella tukee kaivostyön haittojen estämistä. Suomen luonnonsuojeluliitto pyrkii muun muassa tutkimaan Talvivaaran tilannetta ja tiedottamaan siitä kansalaisille ja viranomaisille. Ilosaarirock on tunnettu panostuksistaan ympäristönsuojeluun. Viime vuosina festivaali on keskittynyt muun muassa hiilidioksidipäästöjen pienentämiseen ja kierrätyksen kasvattamiseen.

Ilosaarirockin ympäristötyölle myönnettiin vuonna 2012 ensimmäisenä festivaalina Suomessa kansainvälisen A Greener Festival Award -sertifikaatin korkeimman, Outstanding-tason, arvosana. Ympäristölipun voi hankkia Tiketin verkkokaupassa. Kolmen euron lahjoitus on mahdollista yhdistää kaikkiin myynnissä oleviin lipputyyppeihin.

Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa Sigur Ros (ISL), Motörhead (UK), Nightwish, Hot Chip (UK), Witchcraft (SWE), Squarepusher (UK), Between the Buried and Me (USA), Tarrus Riley (JAM/USA), Lissie (USA), Pelican (USA), Adept (SWE), Jukka Poika, PMMP, J. Karjalainen, Michael Monroe ja Pää Kii.

Ilosaarirock järjestään 12. – 14.7.2013 Joensuun Laulurinteellä.