Tutkimus paljasti: Rintaliivit ovat tarpeettomia

Lifestyle · Stara.fi

Naiset ovat käyttäneet rintaliivejä ja niiden esiasteita tiettävästi jo ainakin 2.500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Siten olisi helposti pääteltävissä, että ne ovat naisille tarpeellisia rintojen tukemiseen. Nyt ranskalaiset tutkijat väittävät kuitenkin päinvastaista.

France Info uutisoi raportista, jonka mukaan naisten olisi parempi elää kokonaan ilman rintaliivejä, sillä kohuväitteen mukaan rintaliivit eivät todellisuudessa tarjoa rinnoille etuja verrattuna ilman rintaliivejä elämiseen.

Tutkimusta ei koottu aivan hetkessä, sillä sitä varten kerättiin tietoa peräti 15 vuoden ajan, Besanconin yliopiston professori Jean-Denis Rouillon kertoi. Yhteensä tutkittiin yli 300 iältään 18 – 35-vuotiaan naisen rinnat ja seurattiin miten rintaliivit tai niiden puute vaikutti ajan myötä.

Tulokset paljastivat, että ilman rintaliivejä eläneiden naisten rintoihin kehittyi enemmän lihaksia tukemaan rintoja esimerkiksi liikunnan aikana. Rintaliivien kanssa lihaksia ei kehittynyt. Joidenkin tutkimuksessa mukana olevien naisten mukaan myös hengittäminen on helpompaa ilman rintaliivejä.