Sen oikean voi löytää myös netistä – näin deittiguru neuvoo

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Stara testasi äskettäin käytännössä pikadeittailua, jonka tuloksena deittailija saavutti jopa 50 prosentin onnistumisen treffiseuran kiinnostuksen herättämisessä. Nyt alan asiantuntija vinkkaa kuinka samankaltaisen nosteen voi saavuttaa myös verkossa tapahtuvassa deittailussa.

– Etsitkö kumppania? Kirjaudu treffipalveluumme ja löydä oma rakas!

Näillä sanoilla mainostetaan satoja internetissä olevia deittipalstoja. Treffipalveluviidakko on viime vuosina kasvanut suureksi bisnekseksi, kun joukosta löytyy niin eliittikumppaneita tarjoavia sivustoja kuin pettäjille suunnattuja saittejakin.

Wouldliketomeet.me-sivun perustaja Eden Blackman tahtoo muistuttaa, että nettideittailu voi olla haasteellista ja hankalaa, mutta muutaman muistisäännön avulla voi treffipalstoista selvitä kunnialla. Naisen mukaan pienten asioiden avulla voi löytää itselleen elämänkumppanin.

Profiilikuvan tärkeydestä on mainittu ennenkin, mutta Blackman tahtoo nettikäyttäjien myös panostavan tähän asiaan. Femail Firstille antamassaan haastattelussa online-guru paljastaa, että peräti 28 prosenttia pitää profiilikuvanaan yli kolme vuotta vanhaa otosta. Kuvan tulee näyttää käyttäjältään ja olla totuudenmukainen. Lisämaustetta tuovat esimerkiksi harrastusten tai muiden kiinnostusten kohteiden parissa napsitut tilannekuvat.

Rehellisyys maan perii myös treffailussa. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, myöntää 57 prosenttia valehdelleensa itsestään asioita profiilia luodessaan. Mikäli deittailija on epävarma profiilitekstinsä kirjoittamisessa, voi apuna käyttää vaikkapa tekstinikkarina toimivaa ystävää.

Musiikki, elokuvat ja lomat ovat loistavia puheenaiheita, joten nettiprofiilin luojan kannattaakin lisätä tietoihinsa jotain informaatiota omista kiinnostuksen kohteista. Kaikkea ei tarvitse paljastaa kerralla, mutta osa tiedoista poikii varmasti enemmän keskusteluita kuin pelkkä ikä, sukupuoli ja silmien väri.

Treffikumppanin kanssa kannattaa jutella puhelimessa ennen varsinaista tapaamista, jotta molemmille muodostuisi realistisempi mielikuva vastapuolesta. Ensimmäiset treffit on silti syytä järjestää julkiselle paikalle, ihan varmuuden vuoksi. Deittipaikasta kannattaa myös kertoa ystäville, ja asiantuntija neuvoo ekoille treffeille pientä hetkeä kahvikupposen ääressä, jotta epämiellyttävistä tilanteista pääsisi mahdollisimman helposti tarvittaessa karkuun. ´

Mikäli treffikumppanien välillä kipinöi jo kupposen ääressä, voi iltaa vaihtoehtoisesti jatkaa muualla. Blackman hehkuttaa treffailun olevan hauskaa, eikä siitä pidä ottaa stressiä. Hän neuvoo: ”Rentoudu ja ole oma itsesi!”