Totuus biseksuaaleista miehistä – mustasukkaisempia naisista

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Heteroseksuaalisuus ja homous voi olla joidenkin mielestä kuin veteen piirretty viiva. Osa ihmisistä tunnustautuukin suoraan biseksuaaleiksi, ja he kertovat avoimesti pitävänsä molempien sukupuolten edustajista.

Nyt uusin yhdysvaltalaistutkimus on paljastanut yllättäviä faktoja biseksuaalimiehistä. Pennsylvanian osavaltion yliopiston tekemässä tutkimuksessa nimittäin selvisi, että biseksuaali mies tuntee enemmän mustasukkaisuutta naiskumppaniaan kuin miespartneria kohtaan.

Kyseessä on evoluution aiheuttama kikka. Miehet haluavat nimittäin olla varmoja, että heidän naistensa saamat lapset ovat heidän omiaan. Biseksuaali mies ei tunne samanlaista pelkoa uskottomuudesta mieskumppanin kanssa, koska tämä ei voi tulla raskaaksi.

– Voit päätellä jotain biseksuaalien ihmisten mustasukkaisuudesta katsomalla keitä he deittailevat, kertoi tutkija ja sosiaalipsykologi Cory Scherer Live Science -sivustolle.

Aikaisemmat tutkimukset ovat paljastaneet, että biseksuaalit ihmiset huolehtivat enemmän pettämisen emotionaalisista aspekteista kuin seksuaalisista. Tutkijoiden mukaan biseksuaalien tutkimusvastaukset auttoivat jäljittämään mustasukkaisuuden tunteen evoluutiota.

Tutkimukseen osallistui 134 biseksuaalia ympäri Yhdysvaltoja. Osallistujat täyttivät internetkyselyn, jossa he saivat kuvitella pettämistilannetta ja siihen liittyviä tuntemuksiaan. Tutkimuksessa ei otettu huomioon sitä kysymystä, miten niin sanotun toisen naisen tai miehen sukupuoli vaikuttaisi mustasukkaisuuden kokemiseen.