Nettideittailija, vältä näitä kardinaalivirheitä!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Internetin ihmeellisellä aikakaudella on helpompi hakea uutta kumppania netistä ja omalta kotisohvalta käsin kuin ravata illat läpeensä baareissa, lähikaupoissa ja kirjastoisssa sitä oikeaa etsimässä.

Femail First on nyt listannut viisi yleisintä virhettä, joiden takia nettideittailijoiden saumat menevät päin seiniä verkkomarkkinoilla. Asiantuntijana deittailijoille lausuntonsa antoi The London School of Attractionin perustajajäsen Doug Haines. Mies on keskittynyt valmentamaan ihmisistä parempia treffailijoita.

1. Älä ole liian tavallinen. ”Rakastan matkustelua ja iltoja ystävien kanssa, mutta viihdyn myös kotisohvalla elokuvia katsellen.” Kyseinen kuvaus ei kerro deittailijasta mitään muuta kuin sen, että hän on perin tavallinen ja samanlainen kuin kaikki muutkin. Kannattaa siis lisätä profiilikuvaukseen hieman lisämaustetta, mutta ilman valehtelua.

2. Älä ammu yli. ”Olen todella kreisi hurjapää, ja ystäväni sanovat minua jopa yllytyshulluksi:” Näitä fraaseja ei tule keksiä profiiliin jos todella yrittää tehdä vaikutusta. Yliampuvat luonnekuvaukset vaikuttavat enemminkin säälittäviltä. Pahin skenaario tapahtuu silloin, jos profiilin takaa paljastuukin jotain ihan muuta.

3. Älä kerro kaikkea. ”Rakastan eniten sunnuntai-iltapäivien keskusteluja ystävieni kanssa teekupposen äärellä, jotta voin vaihtaa heidän kanssaan kuulumisia.” Kyseinen lause kertoo huomattavasti seikkaperäisemmin ja kiinnostavammin sen, että deittailija on hyvä kuuntelija ja ystävä kuin se, että hän kertoisi sen luonnekuvauksessaan suoraan.

4. Älä salaa tarkoitusperääsi. Mikäli nettideittailija etsii vain yhden yön suhdetta, kannattaa siitä kertoa suoraan ennemmin kuin verhoilee seikkailunhaluisuuden vakavasti kumppania etsivän profiilin taakse. Nettideittailijoita on monenlaisia, ja toiset etsivät pelkästään uusia tuttavuuksia ja toiset elämänsä kumppania.

5. Älä selittele. ”Loin tämän profiilin ystäväni painostuksesta, sillä hänen mielestä minun on vihdoin löydettävä rakkautta elämääni.” Ei näin. On turha vähätellä sitä mihin on lähtenyt mukaan. Nettideittailu ei ole säälittävää ihmisten vakoilemista ja satunnaisen seurustelukumppanin saalistamista vaan nykyaikaa ja arkipäivää.