Supertippuri HO41 kylvää kauhua – vakavampi kuin AIDS?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Havaijilainen uutiskanava varoitti viime viikolla Tyynenmeren saarten kansalaisia seksipuuhissa vilkkaasti leviävästä supertippurista, eli HO41-taudista. Bakteerin pelättiin olevan peräti AIDS:ia vakavampi ja ärhäkkäämpi vitsaus.

CNBC-uutisten mukaan supertippuri olisi immuuni antibiooteille, ja se leviäisi järisyttävän herkästi. Bakteeri aiheutti uutisten mukaan kuolemaan johtavia vakavia oireita jo muutamassa päivässä. Uutisissa myös kerrottiin, että bakteeri löydettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009 japanilaiselta seksityöläiseltä, ja sitä on sen jälkeen todettu Havaijin lisäksi muun muassa Kaliforniassa ja Norjassa.

Havaijin terveysviranomaiset ovat nyt lähettäneet virallisen tiedotteen, jossa kerrotaan Yhdysvalloissa leviävän HO41-viruksen olevan huijausta. Tiedotteen mukaan virus toki on olemassa, mutta ei ole iskenyt laajalti Yhdysvaltoihin tai muualle maailmaan – vielä. Uproxxin mukaan viranomaiset myös tiedottavat, että tähän mennessä ihmisillä on todettu vain normaalia tai hieman tavallista ärhäkämpää tippuria.