Nännien lainaaminen yleistyy

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Ammoisina aikoina heimoyhteisöissä naiset pitivät yhteistuumin huolta jälkeläisistä miesten metsästäessä ruokaa. Tähän stereotypiaan luottavat myös brittiläiset sisarukset, Bunty Rowe ja Kyle Aldridge, jotka imettävät toistensa lapsia.

Perheenäidit tekivät paljastuksensa This Morning -ohjelmassa, jossa he kertoivat huolehtivansa yhdessä seitsemästä lapsesta. Naiset rintaruokkivat usein siskontyttöjään ja poikiaan. Rintaruokintaa tukevan Lactivist-ryhmän jäsenet pitävät ristiin imettämistä normaalina ja kertovat perheiden lähentyneen käytännön ansiosta.

Viiden lapsen äiti Kyle Aldridge on perustanut Facebook-ryhmän jossa tarjotaan muille brittiäideille rintamaitoa hätätapausten ja sairauksien varalle. Naiset suosittelevat ”nännien jakamista” muillekin äideille väittäen sen olevan osa naisellista sisaruuta.

– Nautimme rintaruokinnasta, loppujen lopuksi siinä on kyse valinnasta. Se on osaksi mukavuutta, mutta myös tunnetason lohdutusta, kertoi Bunty Rowe haastattelussa.