Koulu ilman läksyjä! Oppilaiden unelmasta tuli totta

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Oppivuosien aikana jokainen koululainen varmasti haaveilee tästä – opinahjosta ilman kotitehtäviä. Nyt brittiläinen Jane Austen Academy Norwichin kaupungissa on päättänyt, ettei koulu anna sen 1.100 oppilaalle läksyjä.

Vuonna 2014 avattava koulu aikoo sen sijaan laittaa oppilaat työskentelemään pidempiä päiviä, jolloin koulupäivät kestäisivät viiteen. Opinahjo kannattaa sitä, että lapset ja nuoret nauttisivat kotona perheen yhteisestä laatuajasta. Kokeisiin oppilaat joutuvat kuitenkin lukemaan kotona.

– Sen sijaan, että antaisimme läksyjä, joiden kanssa oppilaat voivat mennä tuskailemaan kotiin, he tekevät saman koulupäivän aikana. Kotona heidän tulisi nauttia perheen kanssa vietetystä ajasta. Vanhemmat tukevat tätä ajastusta, kertoi henkilökunnan jäsen Claire Heald Daily Press -lehdelle.