Tältä ihmiset näyttävät 100 000 vuoden kuluttua

Lifestyle · Stara.fi

Evoluutioteorian perusteella ihmiset ja eläimet kehittyvät koko ajan, vaikka muutosta on usein suorastaan mahdoton huomata. Nyt ihmisten kehitystä on tutkittu hieman tarkemmin ja tulosten perusteella taiteilija Nickolay Lamm on laatinut esimerkkikuvan tulevaisuuden ihmisistä.

Kuva: Nickolay Lamm
Kuva: Nickolay Lamm

Nickolay Lamm ja Washingtonin yliopiston tohtori Alan Kwan tutkivat ihmisen genetiikkaa ja ihmisen ulkonäössä tapahtuneita muutoksia. Merkittävin ihmisen ulkonäköön liittyvä havainto oli, että ihmisten pää ja silmät ovat kasvamassa nopeasti. Suurempaa päätä tarvitaan pitämään sisällään suuremmat aivot.

Lisäksi sierainten koko on kasvamassa hengittämisen helpottamiseksi ja tuuheammat hiukset vähentävät lämpöhukkaa päästä. Silmien kasvun perusteeksi on mainittu myös tarve nähdä aikaisempaa pimeämmässä, mikäli ihmiskunta on valloittamassa uusia nykyistä pimeämpiä planeettoja nykyistä kauempana Auringosta.