Videopelien joukkohauta sittenkin totta? Miljoonia pelejä ehkä haudattu maahan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi videopelimaailman tunnetuimmista urbaanilegendoista on Yhdysvaltain New Mexicossa sijaitseva pelien joukkohauta. Videopelien myynti koki tuhoisan romahduksen vuonna 1983, ja tarinan mukaan tietotekniikkayhtiö Atari hautasi tuolloin miljoonia myymättömiä E.T. -pelejä kaatopaikalle.

Nyt väitetty videopelien joukkohauta on noussut jälleen otsikoihin. Fuel Industries -tuotantoyhtiö valmistelee dokumenttia, jonka tarkoitus on etsiä ja löytää Alamogordon pikkukaupungin kaatopaikalle huhujen mukaan haudatut pelit. Paikallisen KRQE-verkkosivuston mukaan tuotantoyhtiö on saanut luvan kaivaa kaatopaikkaa seuraavan kuuden kuukauden ajan ja kuvata mahdolliset löydöt.

Videopelien joukkohauta ei ehkä ole pelkkää urbaanilegendaa. New York Times -lehden vanha uutinen todistaa, että Atari-yhtiö todellakin hautasi joitakin videopelikasetteja ja pelikoneita Alamogordon kaatopaikalle vuonna 1983. On kuitenkin epäselvää, kuinka paljon tavaraa todellisuudessa päätyi maan alle. Joka tapauksessa paikalliset asukkaat ovat vain hyvillään pikkukaupungin saamasta huomiosta.

– Toivottavasti useammat ihmiset kuulevat Alamogordosta, nyt kun meillä on tilaisuus löytää haudatut Atari-pelit kaatopaikalta, kaupungin pormestari Susie Galea kuvailee.