Skandaali paisuu: Naissotilaat riisuivat ja tanssivat puolialastomina – rynnäkkökiväärien kanssa

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Israelin puolustusvoimat on ensimmäinen armeija, joka sisällytti myös maan naiset yleisen asevelvollisuuden piiriin. Miesten palvelusaika on kolme vuotta, ja naiset suorittavat velvollisuutensa 21 kuukaudessa.

Äskettäin eräät israelilaiset naissotilaat ilahduttivat maailmaa kasarmilla otetuilla stringipeppukuvillaan. Maan puolustusvoimissa palvelleet naiset joutuivat pahaan paikkaan Facebookissa julkaistujen paljastavien kuvien takia. Nyt kohua herättäneestä tapauksesta on vuotanut julkisuuteen myös videokuvaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

YouTube-videopalvelusta löytyvällä tallenteella puolialastomat sotilaat tanssivat provokatiivisesti rynnäkkökiväärin ympärillä. Israelin armeijan edustajat ovat kommentoineet naisten käyttäytyvän israelilaissotilaille ”sopimattomalla tavalla”, Daily Mail kertoo. Naissotilaat ovat saaneet rangaistuksen hetkutussessiostaan.

Moni taho on kuitenkin puolustellut naisia sanomalla, että on huomattavasti mukavampaa katsella kauniiden armeijanaisten poseerauksia kuin tuhoisia sotakuvia. Wikipedian mukaan israelilaisten naisten ei kuitenkaan tarvitse mennä armeijaan jos he ovat naimisissa tai jos heillä on lapsi. Yliopisto-opiskelijoille voidaan myöntää lykkäystä.