Wikileaks-Assange aikoo levyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutismaailmassa nähtiin muutamia vuosia sitten yksi maailmanhistorian suurimmista tietovuodoista, kun Wikileaks-verkkosivustolla julkaistiin valtava määrä salaiseksi määriteltyjä poliittisia ja diplomaattisia asiakirjoja. Samalla sivuston perustaja Julian Assange nousi maailmanmaineeseen.

Nyt Julian Assange on tekemässä uuden, jokseenkin odottamattoman aluevaltauksen. Poliittinen aktivisti lyöttäytyy nimittäin yhteen puertoricolaisen Calle 13 -yhtyeen kanssa musiikkikappaleen merkeissä. Yhtyeeseen kuuluva René Pérez Joglar ilmoitti yhteistyöstä Twitter-tilillään. Kappaleen kerrotaan käsittelevän ”manipuloivaa mediaa, ilmaisunvapautta ja sosiaalisen median voimaa”.

Wikileaksin perustajaa Julian Assangea on epäilty monenlaisista rikoksista. Miehen ja paljastussivuston tarinasta on valmisteilla myös elokuva, jonka pääroolissa nähdään Benedict Cumberbatch. Wikileaksin hallussa kerrotaan olevan materiaalia, jonka avulla voidaan kaataa jopa hallituksia ja suuryhtiötä.