Hevonen hämmästyttää taidoillaan – maalaa upeita tauluja

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Eläinmaailman edustajat mykistävät välillä hämmästyttävillä taidoillaan. Nyt Marylandissa Yhdysvalloissa asuva eläköitynyt kilpahevonen on noussut kotikaupunkinsa huomion kohteeksi. Metro Meteor -niminen ruunikko on nimittäin opetellut maalaamaan tauluja.

Kymmenvuotias hevonen on maalannut vasta muutamia kuukausia, mutta jo nyt ihmiset ostavat innoissaan eläimen tekemiä tauluja. Täysiverihevosen omistajat Ron ja Wendy Krajewski kertovat Reuters-uutistoimistolle, kuinka he adoptoivat Metro Meteorin tämän jätettyä kilparadat taakseen huonokuntoisten polviensa vuoksi. Taiteilijana työskentelevä Ron halusi keksiä keinon viettää aikaa hevosen kanssa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ratsastaminen ei tullut kyseeseen ruunikon huonojen polvien vuoksi. Ron oli kuullut, kuinka norsut osaavat maalata kärsillään, joten hän päätti opettaa hevosensa maalaamaan. Sutia hampaitensa välissä maalatessaan pitävän Metro Meteorin maalaukset menevät nyt kuin kuumille kiville.

Gettysburgilaisessa Gallery 30 -taidegalleriassa myytävillä oleviin teoksiin on huimat jonot. Hevosen tekemät isot maalaukset maksavat 850 dollaria, eli noin 650 euroa. Yksi eläimen suurikokoisista maalauksista myytiin juuri nettihuutokauppa eBayssä 2.000 dollarilla, eli yli 1.500 eurolla. Suurin osa hevosen taideharrastuksesta saaduista tuotoista lahjoitetaan eläimiä tukevaan hyväntekeväisyyteen.

– Kohdataanpa todellisuus. Taideasiantuntijat eivät tule käymään pitkiä keskusteluja yrittäessään tulkita Metron taulujen piilomerkityksiä. Hän on hevonen, Metro Meteorin omilla verkkosivuilla todetaan.