Tässä on Hollywoodin parhaiten palkattu tähti – vuositulot 75 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hollywood-tähdet tienaavat nykyän elokuvista huimia summia, mikä oli vielä pelkkä unelma menneiden aikojen ikoneille. Fred Astairen ja Greta Garbon kaltaiset klassiset Hollywood-tähdet joutuivat aikoinaan kituuttamaan tavallisilla studiopalkoilla.

Se on jotain käsittämätöntä ajatellen näyttelijöiden nykyisiä miljoonaluokan tilipusseja. Megaluokan palkat yleistyivät 80-luvulla. Muutoksesta pääsee nauttimaan esimerkiksi Iron Man -tähti Robert Downey Jr, joka on nyt nimetty Hollywoodin parhaiten palkatuksi näyttelijäksi. Mies tienasi viime vuonna 75 miljoonaa dollaria.

Muun muassa Iron Man 3 -elokuvan hurja menestys on siivittänyt tähden palkkapussin kasvua. Myös The Avengers -elokuvassa tähti uusi roolinsa Tony Starkina. Forbes-lehden Dorothy Pomeranz väittääkin Robertin pysyvän kovapalkkaisimpana tähtenä niin kauan, kuin hän suostuu laittamaan Iron Manin puvun ylleen.

Toiselle sijalle listauksessa nousi toimintaelokuvissa nähty Channing Tatum, joka on päässyt kovaan luokkaan 60 miljoonan dollarin tuloillaan. The Wolverine -elokuvan tähti Hugh Jackman pääsi kolmanneksi 55 miljoonan dollarin palkalla. Niin ikään Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Leonardo DiCaprio ja Adam Sandler onnistuivat tekemään tuottoisia roolivalintoja kuluneen vuoden aikana.