Järvessä nukutettu julkkiskoira on kuollut

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Taannoin sairasta koiraa ja sen rakastavaa omistajaa esittävä hellyttävä valokuva keräsi miljoonia katselukertoja muun muassa Facebookissa. Kuvassa yhdysvaltalainen John Unger nukuttaa nivelreumaa sairastavaa Schoep-koiraansa järven lämpimässä vedessä.

Kuva: Hannah Stonehouse Hudson
Kuva: Hannah Stonehouse Hudson

Miljoonia liikuttanutta valokuvaa tähdittänyt koira on nyt menehtynyt, Radar Online -sivusto raportoi. Rakas lemmikki pelasti aikoinaan Ungerin hengen hänen aiottuaan riistää oman henkensä vaikean avioeron jälkeen. Koira ja isäntä selvisivät kuitenkin pahimman yli, mutta sitten Schoep sairastui vakavasti nivelreumaan.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Amerikkalaismies keksi lievittää koiransa kipuja viemällä tämän järveen. Lämmin vesi helpotti Schoepin tilaa ja koira pystyi nukahtamaan veteen. 20-vuotiaan koiran keho ei kuitenkaan enää jaksanut enempää ja koira menehtyi viime viikolla.

Valokuvaaja Hannah Stonehouse Hudsonin ottaman nukutuskuvan levittyä sosiaalisessa mediassa Ungerille sateli rahalahjoituksia koiran hoitoa varten. Sivusto kertoo, että lahjoitusten avulla koiralle saatiin parempaa hoitoa ja sen tila parani huomattavasti. Unger myös perusti saamillaan rahoilla yhdistyksen, joka auttaa muita eläinlääkärilaskujen kanssa painivia lemmikinomistajia.