Uskomattomia lakeja Yhdysvalloissa – sukupuolitautinen ei saa avioitua

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvalloissa on tunnetusti voimassa joitakin erittäin omituisia ja kummastuttavia lakeja. Nykypäivään sopimattomat pykälät herättävätkin usein hilpeyttä myös maan rajojen ulkopuolella. Nyt BuzzFeed-sivusto on listannut Yhdysvaltojen erikoisia lakeja.

Nebraskan osavaltiossa on esimerkiksi voimassa laki, jonka mukaan sukupuolitaudista kärsivä henkilö ei saa mennä naimisiin. Oklaholmassa on taas kiellettyä kutsua naista epäsiveelliseksi ilman syytä. Tästä voi sakkojen lisäksi joutua viettämään aikaa vankilassa.

Missourin lainsäädännössä taas on kirjattu tarkkaan, että kaikissa patjoissa tulee lukea selkeästi, onko tuote valmistettu käyttämättömistä ainesosista. Pettäjien kannattaa olla tarkkana Floridassa, sillä osavaltiossa on voimassa laki, jonka mukaan aviorikokseen avoimesti sortunut on syyllistynyt rikkeeseen. Alabamassa taas on kiellettyä esittää julkisella paikalla pappia, rabbia tai muutakaan kirkonmiestä.

Georgiassa laamanomistajille on tarkat säännökset, sillä heidän tulee asettaa eläimensä läheisyyteen varoituskyltti. Marylandissä sodomiasta voi saada jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen. Wisconsinissa ollaan taas tarkkoja eläinten oikeuksista, sillä osavaltiossa on voimassa lakipykälä, jonka mukaan kissan tai koiran kidnappaus on ehdottomasti kielletty.