Amanda ei kuule enää ääniä päässään – lääkitys toimii

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Entinen teinitähti Amanda Bynes on päätynyt kuluneen vuoden aikana runsaasti otsikoihin sekoilujensa vuoksi. Näyttelijätär passitettiin äskettäin psykiatriseen tarkkailuun. Amandan vanhemmat hakivat taannoin hyväksyntää sille, että heistä tulisi virallisesti 27-vuotiaan tyttärensä holhoojia.

Amanda Bynes viettää parhaillaan aikaa psykiatrisessa sairaalassa. Tähden epäillään kärsivän skitsofreniasta, ja häntä hoidetaan erilaisten lääkkeiden yhdistelmällä. TMZ-verkkosivuston mukaan lääkkeet näyttävät tehoavan, sillä Amandan vointi on kohentunut viimeisen kolmen päivän aikana. Tähden kerrotaan lopettaneen itsekseen puhuminen ja muiden ihmisten solvaamisen, eikä hän kuule enää ääniä päässään.

Uutinen on jokseenkin yllättävä, sillä oikean lääkeyhdistelmän löytäminen on yleisesti aikaavievää ja vaikeaa työtä. Oikean yhdistelmän ja määrän etsimistä kuvaillaan hakuammunnaksi. Lisäksi lääkkeiden vaikutuksen kerrotaan alkavan yleensä kunnolla vasta 7-10 vuorokauden kuluttua niiden aloittamisesta, joten lääkärit eivät vielä ole vetämässä lopullisia johtopäätöksiä Amandan tilan suhteen.

Amanda Bynes on tällä hetkellä viranomaisten asettamassa psykiatrisessa tarkkailussa. Tarkkailua käytetään niihin henkilöihin, joiden epäillään kärsivän mielenterveysongelmista, jotka saattavat tehdä heistä vaarallisia itseään tai muita kohtaan.