Turisti voi joutua putkaan, jos ei tunne näitä erikoisia lakeja

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Turistit saattavat joskus matkoillaan käyttäytyä tahattomasti maan lakeja vastaan ja pahimmassa tapauksessa lomailija viedään poliisin kuulusteltavaksi. Harva esimerkiksi tietää, että Venetsiassa voi joutua pidätetyksi pelkästään pulujen syöttämisestä.

Daily Mail listasi syitä, minkä takia esimerkiksi brittituristeja on passitettu putkaan lomamatkoillaan. Britannian ulkoministeriö varoittaa kaikkia Barcelonaan matkustavia siitä, että kaupungissa ei saa esiintyä bikineissä muualla kuin rannalla. Myös miesten on pidettävä paita päällä rantojen ulkopuolella. Firenzessä sen sijaan on kiellettyä syödä kirkon tai muun julkisen rakennuksen edessä, ja pahimmassa tapauksessa eväiden nauttimisesta rapsahtaa suuret sakot.

Vaikka Amsterdam tunnetaan kannabisystävällisenä kaupunkina, voi sielläkin joutua hampun takia pidätetyksi. Kaupunkiin on nimittäin merkitty tietyt alueet, joissa pössyttely tai sen vaikutuksen alaisena oleminen on sallittua. Japanissa sen sijaan voi joutua ongelmiin joistakin nenäsumutteista, sillä ne saattavat sisältää maassa kielettyjä aineita. Nigeriaan ei saa viedä mineraalivettä, eikä Thaimaahan yli 200 savuketta.

Singaporessa on ehdottoman kiellettyä pureskella purukumia maanalaisissa kulkuneuvoissa. Kuitenkin omituisin sääntö löytynee Barbadokselta, jossa on laitonta pukeutua maastokuvioituihin asuihin. Jopa lapset saattavat joutua armeijahenkisistä asuista ongelmiin.