Tarjoilija sai 5 000 dollaria tippiä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa annetaan poikkeuksetta juomarahaa ravintolalaskun päälle. Kyseinen toiminta takaa tarjoilijoiden ja muun ravintolahenkilökunnan loistavan palvelun, sillä ilman tippiä he jäävät hyvin pienelle pohjapalkalle.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Nyt Scott Schwebke niminen herra julkaisi Twitterissä kuvan kuitista, jonka eräs utahilainen ravintolatyöntekijä oli saanut asiakkaaltaan. Kyseiseen kuittiin oli merkitty Ogden-ravintolan tarjoilijalle tippiä peräti 5.000 dollarin verran, eli 3.746 euroa.

Ravintolaillan loppulasku oli ollut 214,75 dollaria, joten juomarahan suuruus oli yli 2.000 kertaa suositeltua suurempi. Normaalisti juomarahaa annetaan hyvästä palvelusta ja ruuasta noin 15 prosenttia, eli tässä tapauksessa reilu 30 dollaria olisi riittänyt.