Cliff Richard julkaisee jo 100. albuminsa!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Harvan poptähden ura on kestänyt yhtä montaa vuosikymmentä kuin brittiläisen muusikko Cliff Richardin. Mies aloitti musiikkibisneksessä jo 1950-luvulla ja on sittemmin julkaissut aikamoisen määrän levyjä.

Nyt 72-vuotias miestähti julkaisee marraskuussa The Fabulous Rock’n’Roll Songbook -levyn, joka on Cliffin 100. albumi. Levyä on kuvailtu kunnianosoitukseksi Elvis Presleya, Chuck Berryä, Little Richardia ja Buddy Hollya kohtaan. Cliff luonnehti Daily Mail -sivustolle levyntekoprosessia.

– Se oli kuin olisin ollut takaisin 50-luvulla The Shadows -yhtyeen kanssa Abbey Roadin studiolla – se ei vain ollut sitä. Tämä oli tilaisuuteni osoittaa kunnioitusta ei pelkästään musiikkihistorian suurimmille edistysaskeleille vaan myös artisteille, jotka veivät rock’n’rollin kansainvälisten musiikkilistojen kärkeen, kommentoi laulaja lehdelle.

Richard julkaisi Cliff-nimisen debyyttialbuminsa vuonna 1958, ja meno on sen jälkeen vain kiihtynyt. Poppari tuli aikoinaan julkisuuteen ”brittiläisenä Elvis Presleynä” mutta omaksui myöhemmin omintakeisempaa tyyliä niin musiikillisesti kuin popparihabituksessaan. Richard lyötiin ritariksi vuonna 1995 ja hänet tunnetaan tätä nykyä Sir Cliff Richardina.