Saudi-sheikki väittää: ”Autoilu vahingoittaa naisen lantiota ja munasarjoja”

Ohhoh! · Stara.fi

Saudi-Arabia on aiheuttanut viime vuosina lukemattomia kertoja hämmennystä länsimaissa, sillä maan uskomattomat lait on usein asetettu kyseenalaisiksi kehittyneemmissä länsimaissa. Siellä esimerkiksi joukkoraiskattuja naisia on tuomittu raipaniskuihin ja vankeuteen, eivätkä naiset saa ajaa autoa tai poistua kotoaan ilman saattajaa.

Kerroimme pari vuotta sitten kuinka Manal al-Sherif -niminen nainen ryhtyi kapinoimaan näyttävästi ajokieltoa vastaan ja julkaisi ajovideonsa netissä. Maan uskonnollinen poliisi vastasi tapaukseen ja kertoi tieteellisen tutkimuksen osoittaneen, että naiset menettävät neitsyytensä mikäli ajava autoa. Nyt eräs saudiarabialainen sheikki on julkaissut vähintään yhtä kyseenalaisen lausunnon.

Sheikki Salah al-Luhaydan on nimittäin väittänyt Sabq.org -verkkolehden haastattelussa, että auton ajaminen on vahingollista naisille. Sheikki ei väitä naisen menettävän neitsyyttään, vaan hänen mukaansa naisen lantio ja munasarjat vahingoittuvat auton ratissa. Miehen mukaan väite perustuu tieteelliseen tutkimukseen, jonka mukaan autolla ajaneiden naisten lapset syntyvät lisäksi henkisesti epävakaina.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Sheikin väitteelle nauretaan parhaillaan avoimesti esimerkiksi Twitterissä, jossa tapaukseen liittyvä hashtag #Women_driving_affects_ovaries_and_pelvises leviää parhaillaan nopeasti. Naisten vaatimuksen ajo-oikeuden laajentamisesta koskemaan myös heitä jatkuvat yhä, ja tähän mennessä 11.000 naista on allekirjoittanut vaatimuksen naisten autoilun sallimisesta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.