Näin moni nettideittailija valehtelee profiilissaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Verkkotreffailun parissa vierähtää helposti tovi jos toinenkin, ja moni sinkkuna elänyt on yllätyksekseen huomannut löytäneensä elämänkumppanin juuri internetin deittipalstalta. Nyt on julkaistu tutkimus, jonka mukaan suurin osa ihmisistä valehtelee nettiprofiilissaan.

Alennuskuponkeja tarjoava yritys Voucher Codes Pro on selvittänyt ihmisten nettitreffailuun liittyviä myyttejä. Yhtiö muun muassa selvitti, ovatko treffipalstojen profiilit juuri niin täydellisiä mitä ihmiset antavat olettaa. Peräti 58 prosenttia seuraa etsivistä myönsi muunnelleensa totuutta treffipalstan profiiliinsa.

Vastaajilla oli ollut profiili netissä keskimäärin 3,5 vuoden ajan ja heistä suurin osa oli löytänyt itselleen noin kaksi merkittävää parisuhdetta verkosta. 21 prosenttia ei kuitenkaan ollut löytänyt koskaan potentiaalista seuraa internetin välityksellä. Parin löytäneistä kolmasosa kuitenkin oli edelleen suhteessa.

Eniten netissä valehdellaan työllisyystilanteesta tai työpaikasta, kun 48 prosenttia myönsi muunnelleensa aiheeseen liittyviä totuuksia. Yleisimmin valehdeltiin palkan suuruudesta tai vastuualueista. Yllättävän moni valehtelee treffipalstoilla myös ikänsä, sillä tutkimuksen mukaan 41 prosenttia kertoi iäkseen väärän luvun. Lisäksi naiset lataavat usein profiilikuvakseen otoksen, jossa he ovat huomattavasti nykyistä nuorempia tai hoikempia.

Huolestuttavaa on myös se, että 27 prosenttia valehteli siviilisäätynsä, kun avioeroista tai mahdollisista kumppaneista ei kerrottu ainakaan esittelyprofiilissa suoraan. 23 prosenttia yritti pönkittää itseään paremmaksi valehtelemalla harrastuksensa mielenkiinnonkohteensa. Sen sijaan 14 prosenttia vastanneista pimitti tietoa lapsistaan, Femail First paljasti.