”Ensimmäisen vuosi ei olekaan avioparien onnellisin”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hääpäivien solmimisen vuosipäiville on erilaisia nimityksiä. Ensimmäinen hääpäivä on pumpulihäät, toinen on paperihäät ja kolmas on nahkahäät. Perheen lakiasioihin keskittyneen yrityksen mukaan kolmas avioliittovuosi on yleensä pariskunnan onnellisin.

Slater and Gordon -lakiasiantoimiston mukaan avioliiton ensimmäinen vuosi ei olekaan se kaikista onnellisin kausi kuherruskuukaudesta huolimatta. Sen sijaan heidän mukaansa kolmas vuosi räjäyttää onnellisuuspotin, koska silloin pariskunnat aloittavat perheen perustamisen. Tämä tekee suhteesta lakitoimiston mukaan täydellisen.

Kolmas vuosi on yleensä myös se, jolloin pariskunnan talous on vakiintunut. Ensimmäinen vuosi on sen sijaan yleensä aikaa, jolloin vastavihitty pariskunta joutuu uusien asioiden eteen. Puoli vuotta vihkimisestä on osoittautunut yleensä kaikkein hankalimmaksi ajanjaksoksi etenkin taloudellisella rintamalla, Femail First uutisoi.

Seuraavat hankaluudet ilmaantuvat yleensä viidentenä avioliittovuotena, jolloin kumppania aletaan pitää itsestäänselvyytenä ja lapsiarki on kuluttanut molemmat vanhemmat uuvuksiin. Seitsemäs avioliittovuosi on sen sijaan se, joka määrittää onko aviopari yhdessä elämänsä loppuun saakka. Mikäli siitä selviää, selviää lakifirman edustajien mukaan kaikesta.

Avioliittoa saatetaan heidän mukaansa pitää myös helppona ratkaisuna, ja harva tietää mitä haasteita vuosien yhdessäolo asettaa. Ensimmäisinä avioliittovuosina kinastellaan seksistä, harrastuksista ja sosiaalisista kuvioista. Vaikka ensimmäinen vuosi on kolmannen jälkeen se onnellisin, saattaa pettymysten suma kasvaa suureksi. Avioliitosta saa kestävän yksinkertaisilla asioilla. Kumppania ei tule ottaa itsestäänselvyytenä ja suhdetta pitää kunnioittaa ja hoitaa.