Pastori vihki poikansa homoliittoon – menettänee työnsä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Homoavioliitot ovat kirkon piireissä yksi suurimmista vedenjakajista. Kun toiset sallisivat yhtäläisen oikeuden kirkon siunaamalle liitolle, puolustavat loput miehen ja naisen välistä liittoa pyhänä ja Jumalan tahtona. Nyt eräs metodistipappi on joutunut asian vuoksi vaikeuksiin.

Pennsylvaniassa asuva pastori Frank Schaefer oli nimittäin vihkinyt poikansa kuusi vuotta sitten homoliittoon. Tämän johdosta Frank joutuu nyt kohtaamaan metodistikirkon hallituksen, joka päättää, saako mies jatkaa enää virassaan. Uhkana on, että hän menettää oikeutensa suorittaa vihkimisiä tai pahimmassa tapauksessa koko työpaikkansa.

Pastori tiesi joutuvansa vaikeuksiin teostaan, mutta hän sanoi, että rakkaus hänen poikaansa kohtaan on suurempi kuin pelko siitä, että hän menettää työnsä kirkon parissa. Päätös ei kuitenkaan ollut miehen mukaan helppo, mutta hän kuunteli omaa järkeä ja sydäntä, paikallisuutiset LD News raportoi.