Mies, älä sano näitä asioita laihduttavalle naiselle

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa naisista käynnistää joka vuosi dieetin joulun tai jo kesäloman jälkeen, jotta seuraavaan kesään mennessä pömppövtsa olisi muotoutunut taas hitusen litteämmäksi bikinikelejä varten. Osa naisista taas laihduttaa jatkuvasti.

Laihduttaminen tulisi olla kuuriluonteisen puuskan sijaan kokonaisvaltainen elämänmuutos. Naiset saattavat parantaa silti ulkonäköään paastoamalla, himokuntoilemalla tai erilaisia ruokavalioita kokeillen. Nyt The Stir -lehti on listannut asiat, joita ei tulisi sanoa kilojaan karsivalle naiselle missään tilanteessa – ikinä. Ensinnäkin koko laihdutusasian vähätteleminen voidaan luokitella rikokseksi ainakin painoaan pudottavien naisten mielestä.

Jos sanoo, että ei ymmärrä laihdutuskuureja, koska helpointa olisi vain syödä vähemmän, voi aiheuttaa suurta ärtymystä kilojensa kanssa kamppailevalle neitokaiselle. Muiden ei myöskään tule kertoa syitä, miksi ei itse pystyisi laihduttamaan. Myös turhanpäiväiset neuvot ovat ehdottoman kiellettyjä – nainen usein tietää itse parhaiten miksi ja miten kilojaan karistaa.

Joku saattaa kertoa, että esimerkiksi Kim Kardashian on laihduttanut Atkinsin dieetin avulla, joten miksi laihduttaja ei kokeilisi sitä vaihtoehtoa? Kyllä, Kimillä on myös henkilökohtainen kunto-ohjaaja, oma kokki ja rutkasti rahaa ja aikaa. Toisin sanoen kaikki keinot eivät sovi kaikille.

Myös herkkujen tarjoaminen on pannassa laihduttajalle samalla tavalla kuin olut alkoholistille. Ei myöskään kannata leuhkia omilla geeneillä, joiden ansiosta kilot eivät nouse ilveelläkään, kun toinen kartuttaa läskiä vyötärölle melkeinpä pelkästään pitseriaa päin katsomalla.

Toisinaan myös laihoilta näyttävät ihmiset tahtovat kokeilla dieettiä paria kehon paikkaansa kiinteyttääkseen, eikä tällöin kannata päivitellä hoikkien ihmisten kuntokuureja – yhtä pahalta ne selluliitit tuntuvat ruipeloidenkin jaloissa. Myös laihdutuskuurin haitat kannattaa pitää omana tietona, eikä kuntoilijalle kannata keljuilla siitä, jos edellinen kuuri ei pitänytkään tai onnistunutkaan. Laihduttaja saattaa tällä kertaa olla hyvin vakavissaan ja on päättänyt saada itselleen paremman olon ja terveyden. Tsempatkaa toisianne!