Paljastuskirja: Veli varasti John F. Kennedyn aivot – salaliittoteorioille lisävauhtia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Moni poliittisia uudistuksia ajanut ihminen on tullut surmatuksi. Näin kävi myös Yhdysvaltain entiselle presidentille John F. Kennedylle, jonka tarina on eräs kiinnostavimmista. Kennedyjen klaani on esimerkiksi kuuluisa ennenaikaisista kuolemistaan.

Nyt uuden John F. Kennedy -kirjan mukaan presidentin eräs ruumiinosa sai yllättävän käsittelyn miehen kuoleman jälkeen. James Swansonin End of Days: The Assassination of John F. Kennedy -teoksessa kerrotaan, että veli Robert Kennedy varasti veljensä aivot, jotka poistettiin kehosta ruumiinavauksen aikana.

Vuonna 1963 ammutun John F. Kennedyn aivot säilöttiin ruostumattomasta teräksestä valmistettuun purkkiin ja laitettiin kansallisarkistoihin, josta ne katosivat. Aivojen varastamiseen löytyy ymmärrettävä syy. Veli nimittäin yritti kirjailijan mukaan peitellä presidentin sairautta tai huumeiden käyttöä toiminnallaan, uutisoi Daily Mirror -sivusto.

Salaliittoteoreetikoiden mukaan aivot vietiin, koska sillä haluttiin peittää todistusaineisto siitä, miten presidentti todellisuudessa kuoli. Joidenkin näkemysten mukaan Kennedyä olisi ammuttu suoraan edestä, eikä takaa Lee Harvey Oswaldin toimesta, kuten virallinen versio kertoo.