Oletko himosyöppö? Näin tiedät sen varmasti

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Nälkä on fyysinen tunne, joka herää ajoittain, kun on sen aika. On kuitenkin niitäkin yksilöitä, joilla on Homer Simpsonin tapaan nälkä aina. Nyt sinäkin voit selvittää, oletko ruokarohmu ja himosyöppö. Mikäli elät todellisuudessa, jossa ei ole kunnon ruoka-aikoja, saatat kuulua heihin.

Tilanne kannattaa huomioida, jos syöt käytännössä missä ja milloin tahdot – oli se sitten soveliasta tai ei. Olet se kaveri, joka piilotti keksipaketin povitaskuun matkaevääksi isotädin hautajaisiin mentäessä. Tiedät olevasi melko pakkomielteinen syöppö, jos joudut keksimään valheellisia selityksiä sille, miksi söit tällä kertaa jääkaapin tyhjäksi.

Heräät aamulla ja ensimmäinen ajatuksesi ei ole se, mitä ihanaa päivä voi eteesi tuoda. Sen sijaan pohdit vankasti, mitä laittaisit aamiaiseksi. Kun pääset töihin, sama nälkä ajaa sinut keskustelemaan työtovereiden kanssa siitä, minne menette lounaalle. Sinulta saa aina parhaat annosvinkit.

Mikäli tarjoilija ehdottaa sinulle ravintolassa keittoa tai salaattia, valitset molemmat. Julkisilla paikoilla sinua tuijotetaan ällötyksen vallassa, koska et voi olla hotkimatta annostasi valon nopeudella. Syöt kuten ihminen, joka ei ole elämässään saanut ruokaa. Mitäs pienistä roiskeista suupielissä ja maitoviiksistä – kunhan vatsa on täysi.

Jos sinulta tiedustellaan lempimatkakohdettasi, mieleesi tulee Nizzan ja Pariisin sijasta keittiö. Saatat olla nuori ja moni ikäisesi pohtii henkistä kehitystä – itse mietit, mitä aineksia ruokakomerostasi löytyy. Olet osallistunut elämäsi aikana moniin juhliin vain ilmaisen ruoan takia. Uskot myös vakaasti ruoan tyynnyttävän vatsanpohjalla myllertävät tunteet.