Kannabismyyjät tekivät miljoonatilin päivässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Coloradon osavaltio laillisti vuodenvaihteessa kannabiksen viihteellisen käytön yli 21-vuotiaille Yhdysvaltojen kansalaisille. Kerroimme hiljattain, kuinka ensimmäisen päivän aamuna kannabiskauppojen edustoille kertyi jonoa, mutta silti vältyttiin suurelta kaaokselta ja muutos sujui rauhallisissa merkeissä.

Pian laillistamisen jälkeen kansalaiset kuitenkin huomasivat, että kannabiskauppiaat ottavat tuotteesta kaiken hyödyn irti. Koska Coloradossa oli ongelmana kannabiksen myyntiluvan saaminen, ja vain harva liike pystyi tarjoamaan tuotetta tarpeeksi vuoden ensimmäisestä päivästä lähtien, nousivat myös kannabiksen hinnat nopeasti pilviin.

Coloradossa maksaa normaalisti yksi unssi, eli 28,35 grammaa kannabista, lääketieteelliseen käyttöön tarkoitettuna 183 euroa. Viihdekäytön laillistamisen myötä hinta nousi 293 euroon. Vaikka asiakkaat yllättyivät hinnoista, ei se estänyt kaupankäyntiä. Hinnat tulevat laskemaan ajan kanssa, mutta kauppiaat tekivät ensimmäisenä päivänä arviolta muhkean miljoonan dollarin tilin, Associated Press uutisoi.