Ahdistaako maanantai jo nyt? Näin saat aamusta helpomman

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Maanantait ovat perinteisesti niitä päiviä, jolloin aamukahvit kaatuvat syliin, avaimet jäävät kotiin ja autosta loppuu bensa. Jotta päivä alkaisi piirun verran paremmin, voi elämää helpottaa muutamalla yksinkertaisella teolla.

Huffington Post muistuttaa, että aamupala on päivän tärkein ateria, joten valmista se jo edellisenä iltana jääkaappiin. Tee samalla myös lounas, niin et joudu seisomaan ruokatunnilla lounasravintoloiden jonoissa. Pakkaa myös harrastuskamat valmiiksi treenikassiin, olitpa menossa sitten salille tai uimahalliin.

Seuraavaa päivää helpottaa myös suuresti, jos työvaatteet valitsee jo edellisenä iltana. Ja jälleen aamutoimista säästyy muutama lisäminuutti vaikkapa nukkumiseen. Myös kahvinkeitin kannattaa ladata jo edellisenä iltana valmiiksi, sillä mikäli keittimessä ei ole ajastinmahdollisuutta, on aamun höyryävä juoma helppo valmistaa nappia painamalla.

Ripusta avaimet ovenpieleen roikkumaan, jotta ne eivät jäisi tuskaisena aamuna vahingossakaan kotiin. Myös koti kannattaa siivota viikonloppuna siten, että uusi viikko alkaa puhtaassa ja mukavassa ympäristössä. Esimerkiksi siisti tiskiallas antaa aamuun ekstrahymyä. Muista myös ladata puhelimen, kannettavan tietokoneen ja tabletin akut täyteen. Mukavaa työviikkoa!