DJ jää pian historiaan? Automaatti valitsee hitit ympäristön mukaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Discojen, yökerhojen ja klubien tärkein yksittäinen ihminen on lähes poikkeuksetta DJ, joka valitsee illan musiikin ja vastaa lähes yksin asiakkaiden viihtyvyydestä – ainakin tanssilattialla. DJ voi pilata kaikkien tunnelman tai DJ saada illasta ikimuistoisen.

Chüne
Chüne

Musiikin valitseminen on tähän saakka ollut DJ:n vastuulla, eivätkä koneet osaa vieläkään miksata kappaleita yhtä hyvin kuin ammatti-ihminen. Ravintoloissa DJ kuulunee kalustoon vielä vuosikymmeniä, mutta nyt uutuuslaite Chüne on haastanut kotibileiden musiikkivastaavat.

Chüne on pienikokoinen laatikko, joka analysoi siihen ohjelmoidun algoritmin mukaan ympäristöstä siihen välittyviä ääniä. Niiden perusteella laite päättelee millainen tunnelma ihmisillä on, ja valitsee esittämänsä musiikin sen perusteella. Tunnelmaa voi muuttaa myös manuaalisesti. Laite toimii älypuhelimeen ladattavan sovelluksen kanssa.