Näin Ranskassa: Poskisuudelma johti jalokivivarkaiden kiinniottoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toinen toistaan erikoisempia uutisia rikollisista, joiden kiinniottoon ovat johtaneet heidän omasta ajattelemattomuudestaan johtuneet virheet. Nyt Ranskassa kaksi arvoesineitä varastanutta miestä on jäänyt kiinni kohteliaisuudeksi tarkoitetun eleen vuoksi.

Ryöstäjät seurasivat pariisilaista naista tämän kotiin, jonka jälkeen he sitoivat naisen, kaatoivat hänen päälleen bensaksi väittämäänsä ainetta jonka he uhkasivat sytyttää tuleen. Rikolliset vaativat 56-vuotiasta naista paljastamaan omistamansa jalokivikaupan oven turvakoodin.

Le Parisien -lehden mukaan miehet onnistuivat kiristyksessään. Jalokivikaupan tyhjentämisen jälkeen he palasivat neljä tuntia sidottuna olleen naisen kotiin. Toinen ryöstäjistä teki kohtalokkaan virheen antamalla uhrille poskisuudelman, ilmeisesti myötätunnosta tämän kokemaa kärsimystä kohtaan.

Jalokivikaupan omistaja hälytti poliisit paikalle heti rikollisten poistuttua paikalta. Viranomaiset onnistuivat selvittämään toisen ryöstäjän DNA:n tämän jättämästä poskisuudelmasta, ja muutaman kuukauden päästä mies onnistuttiin paikantamaan Etelä-Ranskasta. Varas kertoi kuulustelussa antaneensa naiselle suudelman anteeksipyyntönä tämän kokemasta traumaattisesta tilanteesta.