Rakastuitko työkaveriin? Unohda suhde

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Työpaikalla toisiaan sillä silmällä katselevat sinkut saattavat joskus lyödä hynttyyt yhteen ja aloittaa vakavan seurustelusuhteen. Kannattaa kuitenkin harkita ihastuksen määrä tarkkaan ennen pariskunnaksi ryhtymistä, sillä toisinaan pieleen mennyt työpaikkaromanssi tuhoaa jopa palkkatyön.

Toki työpaikalla lentelevät amorinkaaret tuovat hauskaa lisää arkiseen ahertamiseen, mutta ennen suhteen aloittamista on hyvä tutkiskella itsestään muutamia seikkoja. Ensinnäkin se, että kauan on ollut sinkkuna ja se, onko ihastus todennäköisesti pelkkä ohimenevä välivaihe. Tosirakkaus lyö kuin metrin halko, joten sitä ei yleensä tarvitse kyseenalaistaa. Empiminen kielii epävarmuudesta.

Parisuhteessa täytyy olla omaa aikaa. Jos kumppania näkee vapaa-ajan lisäksi myös työpaikoilla, saattaa toisen kasvot yksinkertaisesti ärsyttää jossain vaiheessa. Suhde ei pelkästään koske rakastuneita, vaan se luo oman tunnelmansa myös muille työntekijöille.

Työkaverit saattavat tuntea olonsa kiusaantuneeksi suhteen takia. Mikäli suhde ei toimi, tulee tulevaisuuden työpäivistä varmasti helvettiä. Kannattaa siis punnita tarkkaan ennen kuin nostaa flirttailemisen vakavemmalle tasolle. Vinkit Femail Firstille antoi suhde-ekspertti Amy Coles.