7 ohjetta parempaan eroon – kostoseksiä vai laastarisuhdetta

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Parisuhteen päättyessä moni käy läpi murheen alhon, jonka jälkeen nousee halu uuteen elämään. Tie käy kuitenkin vihan kautta, ja tässä arvokkaassa irtipäästövaiheessa moni saattaa harrastaa kostoseksiä. Sitä, jossa entisestä kullasta yritetään päästä irti uuden ihmisen kautta.

The Stir -sivuston mukaan muutama asia kannattaa ottaa huomioon, jotta myrskyisän vaiheen jälkeen voisi hyvin, ja lähipiiri säilyisi mustelmitta kriisiprosessista huolimatta.

1. Ota partneriksesi tuntematon ihminen tai ystävä, joka ei ole sinusta kiinnostunut millään muulla tavalla kuin seksikumppanina ja hauskanpitoseurana. Sinulla täytyy olla käytössäsi optio, että voit myös jättää soittamatta hänelle seuraavana päivänä, jos itsestäsi ei tunnu siltä.

2. Kyse ei ole terapiasuhteesta, joten jos haluat puhua eksästäsi, käytä ystävän olkapäätä. Älä kuormita petikumppaniasi tarinallasi, sillä häntä ei todennäköisesti kiinnosta – ja jos kiinnostaa, hän saattaa kasvattaa samalla myös romanttisia tunteita sinua kohtaan.

3. Odota pari viikkoa eron jälkeen ennen kuin aloitat vihaisen kostoseksin harrastamisen. Ensin tulee itkuvaihe, sitten vasta riehakkaat sänkypuuhat.

4. Kostaminen voi käydä entisen rakastetun suhteen mielessä, mutta uudella suhteella ei kannata kukkoilla hänen edessään. Se vaikuttaa epätoivoiselta ja kaikki ulkopuoliset – eksä mukaan lukien – näkevät esityksen läpi.

5. Harrasta mieluummin seksiä uuden kultasi luona kuin kotonasi. Näin pidät etäisyyden välillänne, eikä tilanne pääse luisumaan suhteeksi.

6. Käytä suojaa seksin aikana. Omaa terveyttään ei kannata riskeerata nautinnon takia.

7. Älä missään nimessä harrasta laastariseksiä entisen kumppanisi hyvän ystävän kanssa. Tilanne voi pahimmassa tapauksessa levitä käsiin ja saat huonon maineen lähipiirissäsi.