Karmiva deittimainos Kiinassa – sosiaalinen paine kasvaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vanhassa maailmassa avioliittoja syntyi vielä siksi, että ne turvasivat tytölle hyvän elämän elättäjän eli miehen rinnalla. Naisten siirryttyä työelämään liitot ovat voineet perustua enemmän todelliselle rakkaudelle kuin talousasioille. Idässä tullaan silti hieman jälkijunassa.

YouTube
YouTube

Kiinalaisessa deittimainoksessa tyttöjä kehotetaan nimittäin naimaan mies, jotta he miellyttäisivät perheitään. Tunteisiin vetoavalla videolla nähdään nuori neito, jonka isoäiti kyselee häneltä jatkuvalla syötöllä, onko hän jo solminut avioliiton.

Lopulta tyttö tuo sairaalavuoteelle näytille sulhasensa. Hienoisesti painostava video siis viestii, että mikäli perheen nuori toivo ei avioidu, se mahdollisesti tukahduttaa vanhuksilta elämänilon ja vie heidät kohti manan majoja. Mainoksen slogan on ”älä odota, koska rakastat”.