Morsian, valitse kaasosi huolella – kateus voi olla ystävyyden loppu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ensi kesänä avioituvat rakastavaiset suunnittelevat häitään jo täyttä häkää ja hääseurueeseen kuuluvat ihmiset kannattaa valita tarkkaan. Sulhanen tarvitsee rinnalleen bestmanin ja morsian kaason. Myös morsiusneitojen valitsemiseen kannattaa kiinnittää huomiota, mikäli uskomme Daily Mailin julkaisemaa tutkimustulosta.

Britanniassa haastateltiin 1.939 morsianta ja heistä peräti 32 prosenttia myönsi, että eivät ole enää ystäviä hääseurueeseen kuuluneen naisen kanssa. Syynä oli kateus. Lisäksi naiset olivat olleet eri mieltä puvuista, kampauksista ja polttareiden järjestämisestä. Ystävyys oli päättynyt heti häiden jälkeen.

Kateelliset kaasot ja morsiusneidot kuulostavat monen mielestä lähes painajaiselta. Usealle saattaa nousta mieleen, että mikä ajaa heidän moiseen mielen myrkkyyn? Eikö ystävän puolesta voi olla aidosti onnellinen? Kunniatehtävästä voi myös kieltäytyä, mikäli mielii sen henkisesti liian raskaaksi taakaksi kantaa. Kuulostaa suorastaan naurettavalta olla kateellinen asioista, jotka eivät edes vaikuta omaan elämään sen suuremmin. Toisaalta hirviömorsiamen apuna toimiminen saattaa lopettaa ystävyyden jo ennen häitä.