Noah-elokuvan ensi-ilta peruttiin – tulvan takia!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvaohjaaja Darren Aronofskyn ohjaama Noah-elokuva sai viime viikolla ensi-iltansa. Raamatun Nooan tarinaan perustuvan tarinan pääroolissa nähdään Russell Crowe. Ennen elokuvaa pelättiin uskovaisten reaktioita elokuvaan.

Nyt Englannin Exeterissä jouduttiin kummalliseen tilanteeseen ennen Noah-elokuvan ensi-iltaa, sillä Vue-elokuvateatteri oli joutunut veden valtaan. Rikki menneestä jääpalaputkesta ja sen aiheuttamasta tulvasta uutisoitiin paikallisen Express & Echo -lehden nettisivuilla. Tapaus herätti huvittuneisuutta monissa. Esimerkiksi Gareth Jenkins -niminen mies twiittasi onnettomuudesta ironiseen sävyyn.

Darren Aronofskyn Noah-elokuvan kerrotaan eroavan perinteisestä Raamatun tulkinnasta melkoisesti. Paramount-tuotantoyhtiö on ollut erittäin huolissaan siitä, minkälainen vastaanotto elokuvalla on uskovaisten piirien keskuudessa. Studio yrittikin leikata Noah-elokuvaa uusiksi, jotta siitä saataisiin suurelle yleisölle paremmin uppoava versio. Testiesitysten jälkeen yhtiö päätyi kuitenkin alkuperäiseen versioon.

Noah on ohjaajansa elokuvista kunnianhimoisin. Sen budjetti on huikeat 160 miljoonaa dollaria, eli noin 115 miljoonaa euroa. Rooleissa nähdään Russell Crowen ja Anthony Hopkinsin lisäksi myös Jennifer Connelly ja Emma Watson.